Nieuwsbrief februari 2022

In deze nieuwsbrief:

  1. Prevalentie van depressie en angst bij jongeren
  2. Meer dan 1400 aanmeldingen!
  3. Durf te vragen
Prevalentie van depressie en angst bij jongeren

In een recente meta-analyse (studie die uitkomsten van andere studies bij elkaar zet en analyseert) blijkt dat prevalentie van depressie en angststoornis tijdens het eerste jaar van de COVID-19 pandemie is verdubbeld (Racine et al., 2021). Over de hele wereld ervaren 1 op de 4 jongeren klinisch verhoogde depressieklachten en 1 op de 5 jongeren ervaren klinisch verhoogde angstklachten. Bovendien, studies die later in de pandemie gedaan werden rapporteerden hogere prevalentie van depressie en angststoornis dan studies die eerder in de pandemie gedaan werden.
Dus, de mentale gezondheid van jongeren is verslechterd in de COVID-19 pandemie. Dit is iets wat we binnen StayFine ook merken qua angst en somberheid, maar ook qua terugval. Zorg dus goed voor jezelf en de mensen om je heen!
Rond je als professional binnenkort een traject met een jongere af? Dan kan je de jongere wijzen op het StayFine onderzoek. In dit onderzoek helpen we jongeren zich versterken tegen terugval van angst- en stemmingsstoornis. Je kunt folders over StayFine downloaden via www.stayfine.nl/over-het-onderzoek/ en meegeven aan de jongere. Jongeren kunnen zichzelf aanmelden via www.stayfine.nl/aanmelden/

Meer dan 1400 aanmeldingen!

Het aantal aanmeldingen voor het onderzoek blijft stijgen, waar wij enorm blij mee zijn! Op dit moment zitten we over de 1420 aanmeldingen, door werving via onze social media (bekijk bijvoorbeeld onze Instagram-pagina), en via doorverwijzingen van professionals bij het afsluiten van de behandeling. Helaas kan niet iedere jongere die zich aanmeldt deelnemen. Met een doel van 254 deelnemers, hebben momenteel 177 deelnemers een informed consent ondertekend. Hiervan zitten 127
deelnemers ook echt in de studie. We zoeken dus nog aardig wat jongeren. Ken jij een jongere die hersteld is van angst of depressie? Verwijs diegene dan naar www.stayfine.nl!

Durf te vragen

Onder het mom van durf te vragen is hier een klein oproepje voor de lezers van deze nieuwsbrief. We merken dat het erg lastig is om nieuwe deelnemers te werven op scholen. Heb jij misschien idee├źn over hoe we dit kunnen aanpakken, mail dan naar info@stayfine.nl. Alle tips zijn welkom!


Heb je suggesties of vragen voor het StayFine team? We vinden het leuk om van je te horen. Je kunt ons bereiken via info@stayfine.nl of app of bel ons via de StayFine lijn: 06-13902366.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *